Is creatine echt goed voor atleten

Creatine wordt veel gebruikt door atleten van veel sporten vanwege het geloof dat het hun spiermassa zal vergroten en hun prestaties zal verbeteren.

Volgens deskundigen suggereert de consensus van het bewijs dat creatine helpt bij het ontwikkelen van spiermassa en spierkracht. De resultaten van onderzoek zijn echter gemengd over de effectiviteit van creatine bij het verbeteren van de atletische prestaties.

Het is belangrijk om uw zorgverlener te raadplegen voordat u een supplement neemt.

Creatine verhoogt de spieromvang en -kracht

  • Verbeterde kwaliteit van training: Creatine in de spier is een essentiële component voor de productie van adenosinetrifosfaat, de energiemolecule van het lichaam. Meer beschikbare energie kan langere, intensere en frequentere perioden van fysieke activiteit toelaten.
  • Volumisatie van de cellen: als creatine wordt opgenomen in de spiercellen, associeert het ook met water. Naarmate er meer creatine wordt opgeslagen, kan meer water in de spier worden gebracht.

Wanneer het spiercelvolume wordt verhoogd, denkt men dat dit meer eiwit- en glycogeensynthese veroorzaakt, eiwitafbraak vermindert en de spiermassa vergroot.

Studies tonen aan dat langdurige creatinesuppletie vetvrije massa en / of spiervezeldiameter verhoogt zonder een disproportionele toename van het totale lichaamswater. De bevindingen suggereren dat de tijdens de training waargenomen gewichtstoename hoogstwaarschijnlijk de spiermassa is.

  • Anabole hormoontoename: volgens onderzoekers kan creatine in feite directe anabole eigenschappen hebben vanwege het effect op de verbetering van de secretie van menselijk groeihormoon. Dit, zeggen ze, zou de dramatische spiergroottes en sterkteverhogingen die werden waargenomen na creatinesuppletie gedeeltelijk kunnen verklaren.

Je moet weten dat creatine erg goed is voor atleten

  • Creatine en oefening met hoge intensiteit.

Het is aangetoond dat creatinesupplementen de prestaties van hoge intensiteit verbeteren tot 15%.

  • Creatine voor kracht- en krachtoefeningen.

De meeste onderzoeken tonen aan dat creatine kracht en kracht kan verbeteren, zowel voor sporters als voor beginners.

  • Creatine en uithoudingsvermogen.

Het huidige korte-termijnonderzoek suggereert dat creatinesupplementen weinig of geen direct voordeel bieden voor de uithoudingsprestaties.

Laatste gedachten

Krachttraining en atleten op korte afstand kunnen baat hebben bij het innemen van creatine, omdat dit over het algemeen resulteert in verhoogde kracht en verhoogde spiermassa.

Als u creatine inneemt of overweegt, bespreek dit dan met uw arts, die uw medische geschiedenis kent en het soort medicijnen dat u gebruikt.

Neem de tijd om meer informatie te lezen over de voordelen van creatine voor sporters door op de banner hieronder te klikken.

Is creatine echt goed voor atleten