Kunnen vitaminesupplementen de sportprestaties verbeteren

Vitamine- en mineraalsupplementen kunnen worden gebruikt door atleten en actieve mensen om hun sportprestaties te verbeteren.

Sporters gebruiken supplementen om de sportprestaties te verbeteren, ziekte te voorkomen, te herstellen van harde training, een slecht dieet te compenseren en hen energie te geven.

De kracht van vitamines

Student-atleten zijn vaak verward over hoe vitaminen en mineralen werken, denken dat ze energie leveren. Omdat ze geen calorieën bevatten, kunnen micronutriënten energieopslag niet stimuleren.

Ze zijn echter cruciaal voor het veranderen van voedsel in energie via metabole routes. Veel B-vitamines helpen bijvoorbeeld bij het vrijkomen van energie uit koolhydraten.

Andere belangrijke rollen van micronutriënten zijn hulp bij de productie van zuurstof dragende eiwitten, het behoud van de gezondheid van het bot, de juiste werking van het immuunsysteem en vochtbalans. Ze helpen ook met de synthese en reparatie van nieuw spierweefsel en beschermen tegen oxidatieve stress.

Omdat atleten een hoog energiemetabolisme hebben en hun lichaam nodig hebben om op een intens niveau te functioneren, hebben ze meestal een hogere behoefte aan micronutriënten dan niet-sporters.

Daarnaast benadrukt oefening de metabole routes waar vitamines en mineralen worden gebruikt en kan dit ook leiden tot biochemische aanpassingen die de behoefte aan micronutriënten verhogen. Routineoefeningen kunnen ook de omzet en het verlies van vitaminen en mineralen uit het lichaam versnellen.

Vitaminesupplementen die de sportprestaties kunnen verbeteren

Wanneer u een multivitamine of een supplement kiest, moet u het product onderzoeken, zodat u weet dat het een pure stof is die de beloofde resultaten zal opleveren. Het laatste dat u wilt, is uw geld verspillen aan een supplement dat schadelijk voor u zou kunnen zijn.

Ongeacht het merk dat u kiest, zorg ervoor dat uw supplement deze essentiële vitaminen en mineralen bevat:

  • B-vitamines, waaronder thiamine, riboflavine, vitamine B6, B12 en folaat (om het spierherstel te verbeteren).
  • Vitamine E (ter ondersteuning van een gezonde hartfunctie).
  • Calcium, magnesium, vitamine D, vitamine K, silicium en vitamine C (om sterke botten en gezonde gewrichten te bevorderen).
  • Luteïne, zink, bèta-caroteen en blauwe bosbes (om een ​​gezond zicht te behouden).

Vermijd overmatige consumptie van vitamines en mineralen

Het consumeren van buitensporige hoeveelheden vitamines en mineralen doet afbreuk aan wat algemeen bekend is.

Als u bijvoorbeeld de normale hoeveelheid aanbevolen vitaminen en mineralen gebruikt, werken ze als voedingsstoffen en helpen ze u bij het afbreken van de belangrijkste energiebronnen.

Als u echter de aanbevolen hoeveelheden overschrijdt en uzelf aanraadt met wat in de volksmond een megadosis wordt genoemd, zult u zien dat het positieve effect verandert in negatieve omdat ze zich meer gaan gedragen als stimulerende middelen of farmaceutische drugs die worden verboden in competitieve sporten.

Het is ook bekend dat toxische niveaus aanwezig zijn in sommige vitamines – namelijk D en A – dus is het essentieel dat je voorzichtig bent bij het nuttigen van deze.

Onthoud ook dat een gebrek aan deze vitaminen en mineralen schadelijk kan zijn voor uw prestaties – dus het juiste evenwicht vinden is van het grootste belang. Te weinig is slecht, te veel is slecht. Ergens in het midden is waarschijnlijk precies goed, hoewel u uw inname zorgvuldig moet controleren. Klik op de banner hieronder voor meer informatie.

Kunnen vitaminesupplementen de sportprestaties verbeteren