Bivirkningene ved å ta for mye testosterontilskudd

Testosteron kosttilskudd kan forbedre en manns kognisjon, libido og fysikk. Men det er bivirkninger av testosteron kosttilskudd hvis du bruker dem feil.

Når det er for mye testosteron i kroppen, kan du oppleve uønskede bivirkninger. Derfor er det nødvendig å ta testosteron kosttilskudd under tilsyn av en lege.

Trenger du virkelig testosteron kosttilskudd

Testosteron kosttilskudd brukes ofte av hanner som ønsker å øke deres kjønnshormoner av ulike årsaker, fra muskelutvikling til økt seksuell libido.

Mens du kan finne testosterontilskudd hos butikker som selger ernæringsrelaterte produkter, er juryen fortsatt ute om disse kosttilskuddene egentlig virker.

En nylig studie av menn 65 år og eldre med lave hormonnivåer fant at testosteron gel hadde en moderat effekt med hensyn til deres gåstyrke eller evne til å ha sex.

De fleste unge menn, hvis kropper er fulle av testosteron, trenger ikke å bekymre seg for å bruke kosttilskuddene. Det er svært lite bevis på at testosterontilskudd gjør noe for friske menn.

5 mulige testosterontilskudd bivirkninger

Det er noen potensielle mindre bivirkninger av testosteron-boostere hvis du bruker dem feil, men her er de fem store bivirkningene:

  • Økt risiko for skader.

Naturlig testosteron økning kosttilskudd kan hjelpe en bodybuilder eller idrettsutøver raskt øke muskelmasse og gå ned i vekt.

Dessverre gjør det ingenting for å styrke styrken til ulike sener og ledbånd. Som et resultat er seneskade, muskeltår og ligamentbrudd svært vanlig blant idrettsutøvere som forbruker disse produktene og ikke tar ekstra vare på seg selv.

  • Kviser.

Det skjer fordi visse ingredienser når overforbruket, over-stimulerer aktiviteten til talgkjertler inni huden, noe som gjør huden mer fet og mottakelig for akne.

  • Pusteproblemer.

Når det tas for mye, kan visse ingredienser i testboosters forårsake pustevansker og brysttetthet, så vel som søvnapné!

Søvnapné er også en utrolig vanlig bivirkning. Det er en søvnforstyrrelse som forårsaker pustepause og høyt snorker under søvnen.

  • Bevegelsesendringer.

Dette skyldes for det meste mennesker som har ulike eksisterende psykiske lidelser eller skjulte psykiske lidelser, og kan forårsake vanskeligheter med sinnekontroll, temperament og så videre.

Det kan også gi følelser av angst og forårsake depresjon når de brukes i lengre tidsperioder ved høye doser.

  • Nyresvikt.

Forskning om langvarig bruk og helseeffekter viser at langvarig bruk av testosterontilskudd har en negativ effekt på nyrer, noe som til slutt kan føre til nyresvikt.

Testosteron kosttilskudd er imidlertid bare dårlig for deg når du er misbrukt og overforbruket – som ofte skjer med nesten alle andre sports ernæringstilskudd!

Hvordan unngå bivirkninger av testosteron kosttilskudd

Det er flere trinn du kan ta for å unngå bivirkninger av testosterontilskudd:

  • Kjøp et kvalitetsprodukt.
  • Korrekte former for sink.
  • Absorptionsbooster.

Det er viktig å huske at tusenvis av mennesker tar disse kosttilskuddene hvert år og nyter fordelene uten noen bivirkninger overhodet.

Sikkert fordelene oppveier ulempene med en bred margin. Å ha lav testosteron er langt mer risikabelt alternativ for din langsiktige helse og livsstil. Bare husk å holde fast ved anbefalt dose.

Bivirkningene ved å ta for mye testosterontilskudd