Vad är kreatin och hur fungerar det för muskelbyggande

Här undrar du vad kreatin är för och varför hör du killar som använder sina fördelar för muskler som bygger på ett våningsrumsgolv.

Ingen borde lägga någonting i kroppen utan att väga fördelarna och riskerna först. Det gäller allt från öl till glass till den fantastiska aminosyran som kallas kreatin.

Kreatin bakgrundsinformation

Kreatin är ett av de mest populära sporttillskott i världen för massförstärkning.

Kreatinsanvändning hos idrottsutövare kan vara ännu mer utbredd, med upp till cirka 75% av powerlifters, boxare, weightlifters och idrottsutövare som enligt uppgift använder tillägget. Och en undersökning av gym / hälsoklubbmedlemmar som genomfördes år 2000 rapporterade att cirka 60% av medlemmarna är kreatinanvändare.

Bokstavligen har hundratals studier gjorts på kreatin som visar sin effektivitet för att öka muskelstyrkan, muskelstyrkan, muskelstorleken, den totala atletiska prestationen och till och med förbättra vissa hälsovårdsområden.

Vad är fördelarna med kreatin för muskelbyggande

Kreatin är en naturlig substans som finns i livsmedel som rött kött, fisk, ägg och kyckling. Kreatin tillverkas också i människokroppen, främst genom levern. Det mesta av kreatin i vår kropp lagras i vår muskelvävnad (95%), några spårmängder i hjärnan (5%).

Vetenskapligt känd som metylguanidinättiksyra består kreatin av tre aminosyror: arginin, glycin och metionin. När syntetiserats hjälper kreatin till att producera adenosintrifosfat, som är din kropps explosiva energikälla, genom att reagera med det mindre adenosindifosfatet när kroppen är utmattad.

Muskler använder adenosintrifosfat som en energikälla för att komma ihop med muskelfibrer under intensiv träning – till exempel när man utför en bicepkrull med en hantel. När muskeln använder detta adenosintrifosfat som energi för att komma i kontakt, förlorar adenosintrifosfatet en fosfatmolekyl under denna process. När denna fosfatmolekyl förloras blir adenosintrifosfat adenosindifosfat.

För att musklerna ska kunna fungera behöver de denna ADP återvinnas tillbaka till ATP, och det är här kreatin kommer in.

Hur man tar kreatin för maximala vinster

Kreatin kommer i flera olika former. Medan de nyare versionerna av kreatin visar fördelaktiga resultat är de inte mer effektiva än kreatinmonohydrat.

De flesta studier använder en laddningsstrategi med hög dos, vilket snabbt kan öka din kreatinhalt i muskler. Även om detta inte är nödvändigt, kommer det att hjälpa dig att skörda fördelarna med kreatin efter några dagar.

De fördelar du får från kreatin beror också på dina nuvarande kreatinmuskelbutiker. Diagrammet nedan visar de varierade pre- och posttilläggsnivåerna hos 16 personer. Det vanligaste doseringsprotokollet är en 5-7 dagars belastningsfas med ca 20 gram kreatin per dag, uppdelad i 4 doser. Detta följs med en underhållsdos på 3-5 gram per dag. Ta reda på mer genom att klicka på bannern nedan.

Vad är kreatin och hur fungerar det för muskelbyggande